3 februarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Administrația Spitalului raional Anenii Noi cere mai mulți bani de la CNAM. VEZI REACȚIA CNAM!
Administrația Spitalului raional Anenii Noi cere mai mulți bani de la CNAM. VEZI REACȚIA CNAM!

Administrația Spitalului raional Anenii Noi cere mai mulți bani de la CNAM. VEZI REACȚIA CNAM!

21 ianuarie 2015, 17:41

Administrația Spitalului Raional din Anenii Noi a cerut Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM) să majoreze în anul curent suma destinată pentru tratamentul unei persoane de la 2500 la 3500 de lei. CNAM atenționează, însă, administrația spitalului că anul trecut instituția a utilizat ilegal câteva zeci de mii de lei.

Conducerea spitalului raional din Anenii Noi, se arată indignată de faptul că tariful stabilit de CNAM pentru zece zile de tratament al unei persoane este prea mic și nu corespunde numărului de bolnavi. „Banii de anul trecut ne-au ajuns pentru a achita leafa doar în proporție de 60% şi de 15% pentru medicamente. Pe deplin ne-au ajuns bani pentru medicamentele de urgenţă. În rest, multe medicamente foarte costisitoare, trebuie să le procure pacienţii, deoarece tariful de 2500 nu acoperă necesarul”, a comunicat, pentru „PublikaTV”, directorul Spitalului Raional din Anenii Noi, Victor Cebotaru. Administraţia spitalului a anunțat că va protesta și va acționat în judecată CNAM.

Pe de altă parte, șefa Serviciului informare și comunicare cu mass-media al CNAM, Silvia Munteanu, a explicat pentru MedNews că pentru anul 2015 CNAM a încheiat un contract cu spitalul din Anenii Noi pe aceeași sumă ca și în 2014 – 21,3 milioane de lei. „Toate obligaţiile contractuale cu Spitalul raional Anenii Noi au fost îndeplinite de CNAM. Însă pe parcursul anului 2014 spitalul a înregistrat o scădere a activităţii, manifestată atât prin diminuarea indicelui de complexitate a cazurilor cât şi prin numărul redus de cazuri prestate. Dacă în anul 2013 instituția a soluționat 7381 de cazuri, atunci în 2014 spitalul a soluționat doar 6777 cazuri tratate”, a declarat Silvia Munteanu.

CNAM mai susține că spitalul din Anenii Noi nu îndeplinit bugetul contractat cu peste 1,1 milioane lei, iar în urma controalelor efectuate anul trecut la spital s-a stabilit că au fost utilizate contrar legii fonduri în mărime de 77.000 de lei, iar ca urmare a deficienţelor în asigurarea accesului pacienţilor la servicii de înaltă performanţă s-a mai înregistrat un prejudiciu de 323.000 lei.

Cu toate acestea, CNAM a precizat că odată cu adoptarea Legii fondurilor pentru 2015, contractele vor fi ajustate.

Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Administrația Spitalului raional Anenii Noi cere mai mulți bani de la CNAM. VEZI REACȚIA CNAM! Reviewed by on . Administrația Spitalului Raional din Anenii Noi a cerut Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM) să majoreze în anul curent suma destinată pentru tra Administrația Spitalului Raional din Anenii Noi a cerut Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM) să majoreze în anul curent suma destinată pentru tra Rating: 0
scroll to top