26 noiembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Ginecologul Alexandru Mustea își propune să realizeze cinci puncte de cooperare moldo-germană în medicină
Ginecologul Alexandru Mustea își propune să realizeze cinci puncte de cooperare moldo-germană în medicină

Ginecologul Alexandru Mustea își propune să realizeze cinci puncte de cooperare moldo-germană în medicină

13 mai 2016, 22:49

Deținătorul titlului onorific Doctor Honoris Causa al USMF „Nicolae Testemițanu”, reputatul ginecolog, Alexandru Mustea a anunțat în cadrul ceremoniei de acordare a distincției, cinci puncte-cheie de cooperare moldo-germană în medicină. Vicedirectorul și medicul superior al Clinicii și Policlinicii de Ginecologie și Obstetrică a Universității de Medicină din Greifswald, Germania este absolventul USMF „Nicolae Testemițanu” și este recunoscut de comunitatea medicală mondială pentru activitatea sa clinică, științifică, educațională și managerială.

În discursul său din cadrul evenimentului festiv al Senatului universitar de acordare a titlului onorific, Mustea și-a declarat prioritățile în colaborarea sa cu Alma Mater: „Educația studenților și a rezidenților, specializarea tinerilor medici, dar și specializarea îngustă a medicilor specialiști și tratamentul pacienților cu cazuri grave și complexe sunt prioritățile-cheie pentru proiectele de colaborare între Universitatea din Greifswald și USMF „Nicolae Testemițanu””.

Amintind despre colaborarea strânsă, inițiată în anul 2011, doctorul Mustea a comunicat posibilitatea extinderii schimbului de studenți în timpul vacanței de vară pentru două săptămâni, în clinicile de ginecologie și de alt profil din cele două țări. El a mai anunțat și despre analiza organizării sistematice de cursuri pentru medicii rezidenți, interesați de ginecologie și obstetrică, menționând importanța schimbului continuu de experiență și a dialogul rezidenților din Moldova și Germania.

Referindu-se la medicii tineri care deja au o experiență în domeniul ales, Mustea a vorbit despre relevanța împărtășirii experienței în scopul extinderii ariei de cunoaștere profesională și a comunicat despre posibilitatea continuării cursurilor anuale în Germania de laparoscopie și chirurgie minimal invazivă. „Mă strădui ca minimum o dată pe zi să mă întreb dacă am învățat ceva nou. O fac pentru ca să țin pasul dezvoltării ginecologiei și obstetricii. E foarte greu să urmărești schimbările ca să le practici astfel, încât, în Germania se poartă discuții acerbe pentru a despărți cele două specialități”, a mărturisit profesorul Alexandru Mustea.

În același context, reputatul ginecolog, Mustea a subliniat obligativitatea studiilor clinice, cercetării științifice, molecular-biologice și experiența practică în dezvoltarea științei medicale, care trebuie să aibă în obiectiv pacientul și răspunsul la întrebările medicale ce țin de bolile grave sau încă netratabile.

„Nu aș fi obținut acest statut de care mă bucur astăzi, dacă nu ar fi fost oamenii care m-au susținut, încurajat și mi-au arătat în ce direcție să merg, cum să progresez în cariera de medic și cercetător științific (…) Vă mulțumesc din suflet! Eu cred în scopul propus de a realiza aceste cinci puncte în dezvoltarea cooperării între Moldova și Germania în medicină!”, a încheiat discursul proaspătul Doctor Honoris Causa al USMF „Nicolae Testemițanu”, Alexandru Mustea.

Printre membrii Senatului universitar prezenți la ceremonia de acordare a titlului onorific profesorului Alexandru Mustea, în premieră, au participat Șeful Guvernului Republicii Moldova, Pavel Filip și mai mulți membri ai Cabinetului de Miniștri.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Ginecologul Alexandru Mustea își propune să realizeze cinci puncte de cooperare moldo-germană în medicină Reviewed by on . Deținătorul titlului onorific Doctor Honoris Causa al USMF „Nicolae Testemițanu”, reputatul ginecolog, Alexandru Mustea a anunțat în cadrul ceremoniei de acorda Deținătorul titlului onorific Doctor Honoris Causa al USMF „Nicolae Testemițanu”, reputatul ginecolog, Alexandru Mustea a anunțat în cadrul ceremoniei de acorda Rating: 0
scroll to top